Rijbewijs ingenomen?

Als u op deze pagina terecht bent gekomen, dan is waarschijnlijk uw rijbewijs ingenomen. De politie heeft haar bevoegdheden uitgeoefend om tijdelijk uw rijbewijs in te nemen en vervolgens uw zaak aan het Openbaar Ministerie voor te leggen. De Officier van Justitie zal binnen 10 dagen na het innemen van uw rijbewijs moeten beslissen hoe lang uw rijbewijs wordt ingenomen.
Let op: nog voordat u deze beslissing ontvangt kunt al wat ondernemen!

Klaagschrift indienen

Zelf voordat de Officier van Justitie heeft besloten hoe lang uw rijbewijs wordt ingenomen kunt u al een zogenaamd ‘klaagschrift’ bij de rechtbank indienen. Met dit klaagschrift vraagt u aan de rechtbank om uw rijbewijs terug te geven, in afwachting van de strafzaak die vermoedelijk gaat volgen.

Het is van belang dat u professionele hulp krijgt bij het opstellen van het klaagschrift. Dit omdat u maar één kans hiertoe krijgt. U kunt namelijk in principe niet in hoger beroep tegen deze beslissing. U kunt voor het laten opstellen van een klaagschrift contact opnemen met Gerrald van de Bunt.

Redenen voor teruggave

Wat is dan een goede redenen om tijdelijk uw rijbewijs terug te geven? U kunt bijvoorbeeld denken aan dat u uw rijbewijs nodig heeft voor uw werk. Dan moet vaak wel goed onderbouwd zijn dat u geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en dat uw werk in het gevaar komt als u tijdelijk geen rijbewijs meer hebt.

Ook valt te denken aan noodzakelijke zorg voor familieleden, waardoor u bijvoorbeeld niet zonder een rijbewijs kunt.
Het is erg belangrijk dat al deze redenen zeer goed onderbouwd worden met bewijsstukken.

Gerrald van de Bunt

Gerrald van de Bunt

advocaat

Gerrald van de Bunt heeft ruime ervaring met het indienen van klaagschriften en het behandelen van strafzaken in het verkeer.
Bel: 070 – 209 2690
E-mail: bunt@juncto.nl

Neem contact op