Civiel Recht

Huurrecht

Bent u verhuurder en heeft u problemen met uw huurder? Of bent u zelf huurder en komt u er met uw verhuurder niet uit? In beide situaties kan Juncto Advocaten u bijstaan. Dat geldt zowel voor de verhuur van woonruimte als van bedrijfsruimte. Het kan bijvoorbeeld gaan over de volgende zaken:

• Het opstellen en sluiten van een goede huurovereenkomst
• Discussies over onderhoud en gebreken
• Verhoging of verlaging van de huurprijs
• Wanbetaling of overlast van de huurder
• Beëindiging van de huurovereenkomst

De ervaring leert dat er nog veel meer situaties kunnen ontstaan die met goede en snelle juridische bijstand, beter en goedkoper kunnen worden opgelost. Heeft u vragen, schroom niet contact op te nemen met Donald Tap.

Contractenrecht

Een goede afspraak voorkomt ruzie. Als partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten, zullen er minder vaak conflicten ontstaan. Bijna altijd zijn beide partijen slechter af bij een conflict dan bij een goede samenwerking.

In principe zou een goed contract in de la moeten worden gelegd, om er vervolgens nooit meer uit te komen, omdat partijen precies weten wat is afgesproken. Dat blijkt in de praktijk vaak anders te lopen. Het is daarom altijd de investering waard om afspraken goed op papier te zetten. Juncto Advocaten kan u daarbij helpen. Juncto Advocaten heeft veel ervaring bij het opstellen van contracten en kan op voorhand problemen voor de toekomst voorkomen. Een kleine investering kan u zo veel kosten besparen, meer winst opleveren en verspilling van negatieve energie voorkomen.

Heeft u vragen over het opstellen van een contract, neem contact op met Donald Tap.

Letselschade/aansprakelijkheid

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval, een ongeval op uw werk of heeft u op andere wijze letselschade opgelopen, dan heeft u vaak recht op schadevergoeding van de dader of werkgever. Welke schade u kunt claimen en hoe u dat moet aanpakken, erg ingewikkeld. U krijgt te maken met grote verzekeringsmaatschappijen die proberen zo min mogelijk schade uit te keren. Zonder deskundige bijstand, vist u al snel achter het net en ontvangt u niet waar u recht op heeft.

Als u bijvoorbeeld op uw dertigste een ongeval heeft, kan dat van invloed zijn op uw pensioenaanspraken meer dan 35 jaar later. Als daar geen rekening mee wordt gehouden, loopt u die vergoeding mis.

Donald Tap heeft ervaring met letselschadezaken en de wijze waarop het best de discussie met de veroorzaker of de verzekeraar moet worden gevoerd. Vaak worden alle kosten (waaronder de advocaatkosten) vergoed door de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke partij. Uw advocaat kost u dan niets. Als u onder een bepaalde inkomensgrens zit, kan Juncto Advocaten u ook bijstaan op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging).

Neem bij letselschade sowieso altijd contact op met een deskundige!

Faillissement en schuldsanering

Ondanks de betere economische omstandigheden zijn er helaas nog veel bedrijven en particulieren met schuldproblemen. Als u zelf problemen heeft met uw schuldeisers is het verstandig om snel met uw schuldeisers om de tafel te gaan zitten. Zo voorkomt u dat de schulden hoger worden door allerlei kosten en dat schuldeisers procedures gaan beginnen.

Voor een particulier zijn er daarnaast meerdere mogelijkheden om tot oplossing van uw schulden te komen. Raadpleeg Juncto Advocaten als u hier vragen over heeft.

Als u zelf geen schulden heeft, maar veel openstaande vorderingen, dan is het ook belangrijk om snel in actie komen. Het zal niet de eerste keer zijn dat een gezond bedrijf ‘omvalt’  omdat een debiteur zijn vorderingen niet kan voldoen.

Donald Tap heeft ruime ervaring in het faillissementsrecht en bij schuldsaneringen.

Horeca

De horeca is een aparte branche. Horecaondernemers willen graag hun klanten goed bedienen, maar lopen geregeld tegen een woud van regels en onverwachte problemen aan.

Donald Tap heeft veel ervaring in horeca-gerelateerde zaken. Daarnaast beschikt Donald over een uitgebreid netwerk dat zo nodig kan worden ingeschakeld, zoals horecamakelaars, boekhouders, verzekeraars en notarissen.

Twijfelt u? Bel dan even met Donald Tap. Vaak kunnen een paar tips of aanwijzingen al een hoop leed voorkomen.