Donald Tap

Gedurende enkele jaren ben ik werkzaam geweest als curator in faillissementen en bewindvoerder in schuldsaneringen. Zodoende heb ik van dichtbij gezien wat een impact een faillissement heeft op zowel de gefailleerde als op de partijen die hier financiële schade door lijden. Daarbij is vaak sprake van ingewikkelde juridische situatie, die specialistische kennis vereisen. Een aspect dat steeds vaker aan de orde komt is de aansprakelijkheid van de bestuurder van een B.V., N.V. of stichting.

Daarnaast ben ik mij sinds 2010 gaan specialiseren in het huurrecht en doe ik jaarlijks vele zaken voor verhuurders en huurders. Daarbij zitten veel cliënten in de horeca, die hun zaak willen verkopen, een zaak willen kopen of problemen hebben bij de huur of koop van het bedrijfspand.

De afgelopen jaren heb ik mij ook gespecialiseerd in het letselschaderecht. Daarbij treed ik uitsluitend op voor slachtoffers tegen -meestal- verzekeringsmaatschappijen.

Omdat ik heb gewerkt en gestudeerd in Italië, spreek ik een aardig woordje Italiaans. Daardoor heb ik veel Italiaanse cliënten in Nederland en Italië en heb ik contacten met Italiaanse advocaten.

Ik kan u bijstaan op de volgende rechtsgebieden:

  • huurrecht
  • contractenrecht
  • letselschade/aansprakelijkheid
  • faillissement en schuldsanering
  • horeca-gerelateerde kwesties

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Burgerlijk recht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.